logo

Як відокремлений підрозділ сплачує ПДФО|

Поделиться

ДФС України листом від 27.03.2019 р. № 10278/7/99-99-13-04-04-17 надала роз’яснення щодо сплати ПДФО юридичною особою до місцевих бюджетів за місцезнаходженням відокремленого підрозділу, не уповноваженого нараховувати та перераховувати ПДФО за працівників таких підрозділів. Для цілей оподаткування ПДФО відокремлені підрозділи визначаються з урахуванням норм ст. 64 ГКУ незалежно від їх включення юрособою до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців […]

ДФС України листом від 27.03.2019 р. № 10278/7/99-99-13-04-04-17 надала роз’яснення щодо сплати ПДФО юридичною особою до місцевих бюджетів за місцезнаходженням відокремленого підрозділу, не уповноваженого нараховувати та перераховувати ПДФО за працівників таких підрозділів.


Для цілей оподаткування ПДФО відокремлені підрозділи визначаються з урахуванням норм ст. 64 ГКУ незалежно від їх включення юрособою до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Сплата ПДФО до бюджету здійснюється за нормами Бюджетного кодексу, отже, податок перераховується податковим агентом — юрособою (її філією, відокремленим підрозділом тощо) до відповідного бюджету за її місцезнаходженням (розташуванням). Суми ПДФО, нараховані відокремленим підрозділом на користь фізосіб, за звітний період перераховуються до відповідного бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

Якщо відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати та сплачувати ПДФО, обов’язки податкового агента виконує юрособа та ПДФО за працівників відокремленого підрозділу сплачується до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого підрозділу. У цьому випадку юридична особа зобов’язана стати на облік за неосновним місцем обліку в органах ДФС за місцезнаходженням відокремленого підрозділу.

Порядок визначений п.п. 168.4.2 — п.п. 168.4.4 ст. 168; п. 176.2  «б» ст. 176 Податкового кодексу України.


 

Следите за нами
Поделиться
Комментарии

Комментариев пока нет ...

Полезные статьи