logo

День Української Державності – нове державне свято у календарі українців

Поділитись

В Україні з’явиться нове офіційне державне свято — День Української Державності. Цей день будуть відзначати щорічно 28 липня.

День Української Державності — що відомо?

Відповідно до нового президентського законопроєкту № 5864, ухваленого Верховною Радою України, День Української Державності буде відзначатися 28 липня. Таке повідомлення було опубліковане на офіційному сайті Верховної Ради 31 травня 2022 року.

Закон на основі законопроєкту №5864 «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня – День Української Державності» передбачає оновлення статті 73 Кодексу Законів про працю України. До переліку святкових днів, встановлених у зазначеній статті, додається День Української Державності. Відзначатимуть цей день щорічно 28 липня.

Голова Парламенту України Руслан Стефанчук зазначив, що законопроєкт № 5864 є продовженням Указу Президента «Про День Української Державності», раніше підписаного президентом до 30-ї річниці Незалежності України.

Зазначається, що святкування Дня української державності нагадуватиме про тисячолітню історію українського державотворення та сприятиме спростуванню наративів російської федерації щодо української історії.

Зазначимо, що швидше за все, у 2022 році цей день все ж буде робочим, адже на період воєнного стану в Україні положення ряду статей Кодексу Законів про працю не застосовуються, зокрема і статті 73, що встановлює офіційні святкові та неробочі дні в Україні. 

Інші новини за останній час, які можуть вас зацікавити

Читайте також наступні матеріали:

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті