logo

Реєстрація програмного РРО

Поділитись

Для реєстрації ПРРО слід подати форму № 1-ПРРО. Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Податківці нагадали про порядок реєстрації програмних РРО.


Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний РРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України.

Необхідно подати Заяву про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F1316602). У разі зміни найменування (прізвища, імені, по батькові) або податкового номера суб’єкта господарювання (без державної реєстрації припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця), найменування або адреси господарської одиниці, де використовується ПРРО, слід подати цю ж форму, але з позначкою «Перереєстрація». Це можливо зробити через Електронний кабінет чи програму M.E.Doc.


Після заповнення усіх розділів заяви форми № 1-ПРРО податківці радять перевірити відсутність помилок, перш ніж зберегти, підписати та відправити заяву на обробку. Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.


У разі зміни місцезнаходження або місця проживання, включення/невключення суб’єкта господарювання до Реєстру ВПП, реорганізації контролюючих органів чи з інших причин, унаслідок яких змінюється контролюючий орган, в якому суб’єкт господарювання обліковується як платник податків за основним місцем обліку, протягом двох робочих днів після переведення платника податків на обслуговування до контролюючого органу за новим місцем обліку засобами інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС здійснюється перереєстрація ПРРО до контролюючого органу за новим основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.

Про сертифікати електронних підписів та/або печаток, що будуть використовуватись для ПРРО, суб’єкт господарювання повідомляє згідно з Порядком обміну електронними документами з контролюючими органами, встановленим наказом Мінфіну від 06.06.2017 № 557.

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті