logo

Не нарахували лікарняні під час війни? Усе про відповідальність

Поділитись

За яких умов роботодавець може не нараховувати виплати по тимчасовій непрацездатності під час війни? Відповідають фахівці Держпраці.

У якому випадку роботодавець може не нараховувати лікарняні під час війни?

Фахівці Держпраці у Рівненській області інформують про особливості нарахування лікарняних під час воєнного стану. Зокрема, зазначається, що у випадку, якщо роботодавець позбавлений змоги перевірити відомості в особистому кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду, з причин, що не залежать від його волі, а також вчасно розглянути документи та виплатити допомогу по тимчасовій непрацездатності працівнику, такий роботодавець не несе відповідальність за таку затримку або невиплату лікарняних.

Такими причинами передусім є непереборні обставини, пов’язані з війною в країні, наприклад відсутність електрики, зв’язку, тимчасова відсутність технічних засобів тощо.

Варто зазначити, що при цьому роботодавець звільняється від відповідальності до закінчення дії обставин, які унеможливлювали виконання його обов’язків щодо нарахування і виплати матеріальної допомоги з причини тимчасової непрацездатності працівнику. Після закінчення таких обставин та відновлення доступу до особистого кабінету страхувальника на сайті ПФУ роботодавець повинен виконати відповідні обов’язки.

Нагадаємо про інші наші матеріали про виплату лікарняних під час воєнного стану:

зверніть увагу Досить рахувати середню зарплату відпускних та лікарняних вручну! Існує готове програмне рішення Модуль ВідЛік у програмі BAS за доступною ціною.

Актуальні новини для вас:

Інші важливі матеріали за останній час:

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі
Дарья
01.11.2022

Скажите пожалуйста,пошла 5 сентября в декрет а больничный лист ещё не выплачен .Когда ждать выплату?

Корисні статті