logo

Обов’язкова реєстрація ПН, камеральні перевірки та звітність по-новому. Законопроєкт № 7360

Поділитись

Новий законопроєкт передбачає відновлення перевірок податкової звітності, відновлення реєстрації ПН та РК, подання податкової звітності та сплати податків.

Законопроєкт № 7360 — що планується

Раніше Гетманцев анонсував повернення до подання податкової звітності, реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування, а також проведення податківцями перевірок. Про це ми повідомляли у новині за посиланням. 

Наразі з’явився новий проєкт закону, зареєстрований Гетманцевим 10 травня 2022 у Верховній Раді. Законопроєкт №7360 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану” рекомендовано до прийняття в другому читанні та в цілому. 

Які зміни вносить Законопроєкт №7360

Пропонується внести до Податкового кодексу вже анонсовані Гетманцевим зміни:

  1. відновити обов’язок реєстрації ПН та РК в Єдиному реєстрі податкових накладних з додержанням визначених законодавством термінів, вчасне подання податкової звітності та сплати податків і зборів. Цей обов’язок планується відновити для тих платників податків, які можуть виконувати свої податкові обов’язки. Планується, що ті платники, які позбавлені можливості виконувати податкових обов’язок у зв’язку з бойовими діями, окупацією, ризиком для життя і здоров’я, надалі можуть не виконувати наведені податкові обов’язки ;
  2. також планується відновити проведення камеральних та документальних перевірок податкової звітності;
  3. відновлення відшкодування сум ПДВ з державного бюджету.

Планується. що у випадку прийняття Закон набуде чинності  від наступної дати за днем публікації, за винятком змін до підпунктів 69.2 та 69.11 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України щодо проведення камеральних перевірок декларацій та уточнюючих розрахунків, до яких подано заяву про повернення суми бюджетного відшкодування. Ці зміни вступлять в дію від 2 червня 2022 року.

Інші актуальні новини за останній час

Вас також можуть зацікавити наступні статті:

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті