logo

Розширено державну підтримку аграріїв у 2021 році

Поділитись

Відшкодування втрат внаслідок надзвичайних погодних умов, агрострахування та посилення галузевого виробництва — які кроки прийняті для підтримки аграріїв на засіданні Уряду?

07 квітня, на засіданні Уряду прийнято постанову, якою планується розширити державну підтримку сільгоспвиробників на 2021 рік. Шість нових програм затверджені для реалізації Закону України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки аграріїв.

Передбачається, що нові програми, розроблені спільно з агро асоціаціями та бізнесом, допоможуть вирішити актуальні проблеми аграріїв, серед іншого, низьку оборотність коштів та недостатнью рентабельність вирощування деяких культур.

Нові програми забезпечать стабільність аграрної діяльності, що покращить продовольчу безпеку держави та доступність товарів для кінцевого споживача, вважає міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Програми держпідтримки АПК

Серед нових програм підтримки агропромислових кампаній:

  • державна підтримка страхування сільськогосподарської продукції;
  • відшкодування втрат від пошкодження посівів сільськогосподарських культур внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;
  • державна підтримка сільгоспвиробників, які використовують меліоровані землі;
  • державна підтримка виробників органічної сільськогосподарської продукції;
  • державна підтримка виробників картоплі;
  • державна підтримка сільгоспвиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь (гречка).
Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті