logo

Якщо не приймається документ F1392001

Поділитись

Не приймається документ F1392001 Заява про приєднання до договору про визнання електронних документів: можливі проблеми та рішення.

​​​Документ F1392001 Заява про приєднання до договору про визнання електронних документів — прийшов на заміну F1391004 Договору про визнання електронних документів. Введення в дію цього документа має на меті спростити порядок подачі звітності в податкову. Однак, на практиці виходить інакше і на сьогодні з прийняттям цього документа існують наступні проблеми:

  1. Квитанція №1. ДОКУМЕНТ НЕ ПРИЙНЯТО «Помилка — договір не прийнято. Діє Договір про визнання електронних документів від __.__.20__ №__.»
    РІШЕННЯ: Така квитанція приходить при спробі відправити заяву на нові ключі при дійсних старих. У такому разі потрібно дочекатись коли закінчиться термін дії старих ключів, або їх скасувати. Після чого можна відправляти заявку.
  2. Квитанція №2. ДОКУМЕНТ НЕ ПРИЙНЯТО « Усi реквiзити Заяви про приєднання до Договору про визнання електронних документiв обов’язковi для заповнення. … (Код: 5)»
    РІШЕННЯ: Цей текст може означати, що в документі було невірно заповнено один із реквізитів:
    • невірно заповнено адресу субсайту офіційного порталу ДФС — повинно бути прописано: https://cabinet.sfs.gov.ua/contract
    • в документі не було вказано електронну адресу або вказано адресу не українського провайдера (наприклад, @i.ua або @ukr.net) — пропишіть свою электронну адресу або адресу від українського провайдера.
  3. Квитанція №2. ДОКУМЕНТ НЕ ПРИЙНЯТО «Невiдповiднiсть реєстрацiйних даних автора, зазначених у Заявi про приєднання до Договору, даним Єдиного державного реєстру та Державного реєстру фiзичних осiб — платникiв податкiв. … (Код: 2)»
    РІШЕННЯ: Така квитанція означає, що в заяві невірно вказано дані про документ про державну реєстрацію (дата та номер запису про проведення державної реєстрації фізичної особи–підприємця) або вказано електронний адрес відмінний від того, що зазначено в держреєстрі (в такому разі доведеться внести в держреєстр відомості про електронну адресу ФОП). В будь-якому випадку при отриманні такої квитанції точну причину відмови потрібно уточнити у своїй податковій зателефонувавши у відділ прийому електронних звітів.
  4. Квитанція №2 (не прийнято). ДОКУМЕНТ ПРИЙНЯТО.
    РІШЕННЯ: Якщо всередині квитанції вказано, що документ прийнято, то можете просто відправляти звітність. Таксер невірно показує статус документа тому, що податкова прислала таку квитанцію з поміткою «відхилено», саме тому система і призначила цьому документу такий статус. Це помилка з боку податкової. Скоріш за все, її буде виправлено найближчим часом.
Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі
Людмила
25.06.2022

Що робити якщо у електронному кабінеті при подачі форми 20 ОПП було невірно вказані дати, при спробі відправити ще заявку про внесення змін і закриття цієї форми прийшла квитанція про відмову у зв'язку з невірно встановленим кодом КОАТУУ. Як подати правильну заявку , щоб вона прийнялася для закриття невірної форми , та подати правильну форму?

Корисні статті