logo

Х-звіт та Z-звіт у Cashalot

Поділитись

У цій покроковій інструкції зі скріншотами програми покажемо, як створити Х-звіт та Z-звіт в програмному РРО Кашалот.

Створення X-звіту в Cashalot (Кашалот)


X-звіт — це денний звіт без обнулення інформації в оперативній пам’яті РРО (ПРРО).
Щоб створити X-звіт, натисніть кнопку X-звіт у Головному робочому вікні Касира.

Програмний РРО ПРРО Cashalot Кашалот X-звіт

Буде сформований X-звіт та виведений на екран. Для друку звіту натисніть кнопку Друкувати звіт. Щоб закрити вікно звіту, натисніть Готово.

Програмний РРО ПРРО Cashalot Кашалот інструкція


Створення Z-звіту в Кашалот


Z-звіт (фіскальний звітний чек) — містить дані денного звіту, під час друкування якого інформація про обсяг виконаних розрахункових операцій заноситься до фіскальної пам’яті. При цьому відбувається також обнулення оперативної пам’яті РРО (ПРРО). Вносити виправлення у Z-звіт не можна.
Для закриття робочої зміни особа, яка здійснює розрахункову операцію, формує фіскальний звітний Z-звіт, який направляється на реєстрацію до фіскального сервера. Протягом однієї зміни може бути сформовано один Z-звіт. (Зміна – період роботи реєстратора від реєстрації першої розрахункової операції після виконання Z-звіту до виконання наступного Z-звіту.) Максимальна тривалість зміни не повинна перевищувати 24 години. Z-звіт формується обов’язково протягом доби до 24:00.

  1. Щоб створити Z-звіт, натисніть кнопку Програмний РРО ПРРО Cashalot Кашалот інструкція та оберіть пункт меню ЗВІТИ – Z-звіт:

    Програмний РРО ПРРО Cashalot Кашалот інструкція

  2. Відкриється вікно повідомлення:
    Програмний РРО ПРРО Cashalot Кашалот інструкція

  3. Для підтвердження формування звіту натисніть Так.
  4. Відкриється вікно Службова видача, що містить інформацію про суму продажу та прізвище касира. За потреби введіть коментар. Для продовження натисніть Так.
    Програмний РРО ПРРО Cashalot Кашалот інструкція

  5. На екран буде виведено інформацію про чеки, оформлені за зміну: кількість та сума продажів та кількість та сума повернення, а також інформація про службове внесення та видачу. Для створення та відправки до ДПС Z-звіту натисніть Відправити Z-звіт:

    Програмний РРО ПРРО Cashalot Кашалот інструкція

  6. На екран буде виведено створений Z-звіт. Буде виконано закриття зміни, занесення даних до фіскальної пам’яті програмного РРО та обнулення оперативної пам’яті програмного РРО (ПРРО).
    як сформувати з звіт у кашалот

  7. Для друку звіту натисніть кнопку Друкувати звіт. Щоб закрити вікно звіту, натисніть Готово. Відкриється головне вікно програмного РРО Cashalot.

Закриття зміни та створення Z-звіту програма також пропонує виконати при виході з облікового запису користувача, а також при завершенні роботи з програмою.

Більше про ПРРО Cashalot

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі
Олеся
12.04.2022

Чи потрібно робити місячний сумарний звіт, як робиться рро

Тетяна
24.09.2023

А як що не зробили помилково z звіт?

Тетяна
19.12.2023

А чому немає номеру звіту ?Дуже не зручно

Корисні статті