logo

Заяву про перехід на спрощену систему оподаткування потрібно подати до 15 червня

Поділитись

Нагадуємо, що 15 червня 2021 останній день для подання заяви про перехід на спрощену систему оподаткування чи на іншу групу платника єдиного податку.

Юридична особа чи ФОП мають право самостійного переходу на спрощене оподаткування, за умови їхньої відповідності вимогам глави 1 розділу ХIV Податкового кодексу, а також реєстрації як платника єдиного податку.

Порядок переходу на спрощену систему оподаткування визначено у статті 298 Податкового кодексу. 

Якщо суб’єкт господарювання, що є платником інших податків і зборів,  має намір перейти на спрощене оподаткування, він повинен подати до контролюючого органу заяву про перехід. Така заява подається не пізніше 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Разом із заявою слід подати розрахунок доходу за попередній календарний рік. Форми заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та розрахунку доходу за попередній календарний рік затверджені наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 року  № 308.

Крім того, нагадуємо, що перехід на спрощенку можливим лише якщо протягом попереднього календарного року суб’єкт господарювання дотримав визначених пунктом  291.4 ПКУ вимог. Перейти на спрощену систему оподаткування можливо один раз протягом календарного року.

У випадку, якщо платник єдиного податку третьої групи, що є платником ПДВ, обирає першу чи другу групу або ставку ЄП для третьої групи, що включає ПДВ у суму ЄП, його реєстрація платником ПДВ анулюється у порядку, визначеному Податковим Кодексом. Це передбачено пунктом  298.1.5 ПКУ.

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті