logo

Зміни до Положення про реєстрацію платників ПДВ

Поділитись

Мінфін наказом від 29.01.2020 р. №30 вніс зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість.

Станом на 28.02.2020 наказ опубліковано в «Офіційному віснику України», отже наказ набере чинності 9.03.2020.

Змінами передбачається:


  • Вдосконалення алгоритму формування ДПС України індивідуального податкового номера платника ПДВ для фізособи з метою ідентифікації її першої та повторної реєстрації як платника ПДВ, в тому числі для підприємців, стосовно яких до ЄДР внесено серію (за наявності) та номер паспорта.
    ІПН для фізичних осіб складатиме 12-розрядний числовий номер, де 1 — 10-й знаки це реєстраційний номер облікової картки платника податків,
    11-й та 12-й знаки — контрольні розряди, алгоритм формування яких встановлює ДПСУ.
  • Розширення кола осіб, уповноважених платником ПДВ на подання до контролюючого органу запиту про отримання витягу з реєстру платників ПДВ. Існує можливість подати такий запит особою, що відповідальна за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку суб’єкта господарювання.
  • Внесення відмітки “Реєстрація особи підлягає анулюванню” до Реєстру в день отримання контролюючим органом з ЄДР відомостей про державну реєстрацію припинення юридичної особи (крім перетворення) або про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП або в день внесення до реєстру платників єдиного податку запису про застосування спрощеної системи оподаткування, що не передбачає сплати ПДВ. Разом з такою відміткою до Реєстру вноситься підстава для анулювання реєстрації відповідно до п. 184.1 ПКУ та дата виникнення підстави.
  • У випадку наявності у Реєстрі інформації стосовно особи про те, що її реєстрація платником ПДВ підлягає анулюванню, разом із даними з Реєстру, до дати здійснення анулювання реєстрації оприлюднюються відмітка “Реєстрація особи підлягає анулюванню”, підстава для анулювання реєстрації платника ПДВ та дата виникнення такої підстави.
  • Слова “Державна фіскальна служба України” у всіх відмінках у тексті Положення замінено словами “Державна податкова служба України”.
Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті