logo

1 млрд грн. – таку суму карантинної допомоги ФОПам та їхнім працівникам перераховано ПФУ

Поділитись

Тривають виплати карантинної допомоги 8000 гривень ФОП та найманим працівникам, чия економічна діяльність була призупинена через червоний рівень протиепідемічних обмежень.

Станом на 14 травня 2021 року Пенсійний фонд України профінансував 1 млрд гривень для виплати карантинної допомоги згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 07.04.2021 № 328 «Про додаткові заходи соціальної підтримки застрахованих осіб на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Виплати тривають, тож, якщо ви подавали заяву на отримання одноразової допомоги у зв’язку з карантинними обмеженнями, можна перевірити надходження на рахунки. Планується надходження виплат на рахунок, вказаний у заяві на допомогу, протягом 10 днів з моменту оформлення заяви, за умови правильного заповнення даних та відповідності особи умовам надання допомоги.

Нагадаємо, починаючи з 19.04 ФОП та наймані працівники з карантинних зон, де визначено червоний рівень обмежень, могли подавати заявки на отримання 8 тисяч гривень допомоги найманим працівникам суб’єкта господарювання або ФОПам,  стосовно діяльності яких були здійснені обмежувальні протиепідемічні заходи, що призвели до тимчасової зупинки роботи суб’єктів господарювання. Про це ми писали тут.

КВЕДи, що мають право на отримання допомоги у 2021 році

Перелік видів економічної діяльності, стосовно яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, пов’язані із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2

Основні категорії КВЕД для отримання допомоги ФОП

Застрахована особа може подати заяву протягом 30 днів від запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів.

Більше про умови отримання одноразової допомоги ми писали тут

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті