logo

ФСС оновив договір про подання електронних документів

Поділитись

Для подання електронних документів до фонду соціального страхування, зокрема, заяви-розрахунку на виплату лікарняних та декретних, роботодавці повинні укласти із відділенням робочого органу виконавчої дирекції ФССУ відповідний договір.

Нову редакцію примірного договору затверджено Наказом виконавчої дирекції Фонду від 26.08.2020 No 415-од.

Внесені зміни приводять договір у відповідність до Закону України «Про електронні довірчі послуги».

Варто зазначити, раніше укладені договори про подання електронних документів залишаються чинними, та не потребують переоформлення. Дія договору поширюється на заяву-розрахунок та повідомлення про виплату коштів застрахованим особам за формами згідно із Порядком фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затверджені постановою правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 No 12.

Примірний договір можна завантажити тут

Подання електронних документів надає страхувальнику право не подавати їх на паперових носіях. У разі подання документа в електронному вигляді із застосуванням ЕЦП, роздрукована заява-розрахунок разом із наданими застрахованими особами документами, на підставі яких призначались окремі виплати та матеріальне забезпечення, зберігається у страхувальника.

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті