logo

М.E.Doc припиняє підтримку Windows XP, Vista та 2003

Поділитись

З 26.11.2019 р. розробники M.E.Doc остаточно припинять підтримку застарілих версій операційних систем, у тому числі Windows ХР, Windows Vista,  Windows Server 2003

У зв′язку з тим, що Microsoft припинив офіційну підтримку своїх старих версій операційних систем, з версії 11.01.028 оновлення M.E.Doc будуть налаштовані на роботу тільки на сучасних операційних системах, які офіційно підтримуються корпорацією Microsoft. На комп’ютерах зі старими операційними системами програма більше оновлюватися не буде.


Декілька причин змінити Windows XP

  1. Закінчення терміну технічної підтримки  Microsoft
    Від 8 квітня 2014 року Windows XP не отримує оновлень. Це означає, що для ОС Windows XP не відбувається ліквідація вразливостей та помилок. Хакерам просто її зламати, оскільки ця ОС використовує застарілі механізми шифрування даних TLS 1.0, 1.1.
  2. Кібератаки
    Оскільки Windows XP суттєво відстає від сучасних програмних продуктів у аспекті безпеки та має зовсім застарілу архітектуру, злочинці здатні зламати ваш ПК. Отримати доступ до вашої інформації, блокувати роботу, вимагати гроші, шифрувати дані та просто стежити за користувачем ПК з Windows XP набагато легше, ніж за тими, хто користується сучасними операційними системами.
  3. Проблеми сучасних девайсів
    Під Windows XP не написані драйвери новіших пристроїв. Це означає, що ви не зможете підключити до ПК сучасний принтер; ваш комп’ютер може не «бачити» деякі мишки, клавіатури, сканери тощо. Крім того, можливі проблеми з сумісністю функціональних частин ПК, які не можуть працювати з Windows XP.
  4. Малі можливості ОС
    Windows XP (32 біт) може працювати з оперативною пам’яттю не більше 3Гб, тому сучасні професійні програми, для яких критично важливо мати доступ до більшого об’єму пам’яті, просто не зможуть ним скористатись, навіть якщо він є в наявності.

На сьогодні ОС Windows XP більше не відповідає вимогам до захисту, а також використовує технології, на базі яких неможливо реалізувати новий, необхідний у роботі функціонал.


Що робити?


Перейти на актуальну версію ОС — Windows. Радимо обирати операційну систему, яку розробник активно розвиває.

Встановлюйте останні версії операційних систем, наприклад Windows 10, Windows Server 2016 або  Windows 8. Якщо робите вибір на користь, наприклад, Windows 7 або Windows Server 2008, зверніть увагу, що  вона буде супроводжуватись лише до 2020 року в рамках розширеної підтримки.

Перелік застарілих операційних систем:

  • Windows XP (всі версії)
  • Windows Vista (всі service pack)
  • Windows 7 (без SP1)
  • Windows 8 (окрім Windows 8.1)
  • Windows Server 2003 (всі service pack)
  • Windows Server 2008 (всі service pack, окрім Windows Server 2008 R2)

Створити резервну копію

Подбайте про збереження ваших даних. Перед оновленням ОС потрібно обов’язково зробити резервні копії для відновлення даних.


Перейти на веб-сервіс СОТА

Якщо у Вас немає можливостей оновити ОС, альтернативою може стати веб-сервіс СОТА.


Кібербезпека — питання №1 у сучасному світі нових технологій!


Якщо вам потрібна консультація щодо переходу на нову версію ОС, напишіть нам за адресою:  help@sys2biz.com.ua.

Будь ласка, подбайте про своєчасний перехід на одну з останніх версій операційної системи Windows зі встановленими актуальними оновленнями для систем безпеки.

Також ми підготували для вас зручну відео-інструкцію про можливість відправки документів контрагентам, що не працюють з програмою M.E.Doc – усього декілька хвилин вашого часу, перегляньте нижче:

Якщо це відео було корисним для вас – поділіться ним з колегами у соцмережах, натиснувши опцію “Поділитися”.

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті