logo

Початкові налаштування модуля M.E.Doc Зарплата

Поділитись

Модуль «Зарплата» призначений для обліку праці і заробітної плати співробітників різних категорій підприємств. Модуль дозволяє повністю автоматизувати розрахунок по заробітної платі на підприємстві.

Ми створили для вас зручну відео-інструкцію  по роботі в програмі Медок та обліку заробітної плати. Усього декілька хвилин вашого часу:

Якщо це відео було корисним для вас – поділіться ним з колегами у соцмережах, натиснувши опцію “Поділитися”.

Якщо ви відобразили будь-які коригування даних по заробітній платі в розрахункових листах, програма автоматично проводить перерахунок заробітної плати. Доробка пропонує типовий перелік видів оплат, фондів та їх нарахувань, комплекти всіх необхідних звітів, які сформовані з врахуванням вимог контролюючих органів.

Після придбання ліцензії необхідно виконати початкові налаштування. Підчас першого запуску модулю відкривається Майстер налаштування. Майстер допоможе зареєструвати підприємство в системі, обрати потрібний галузевий профіль, відповідно до якого будуть налаштовані довідники. Послідовність дій:

  1. Виберіть тип налаштування Стандарт або Експерт.
    Стандарт – режим розрахований на потреби більшості користувачів, дозволяє працювати із системою без додаткових налаштувань.
    Експерт – режим призначений для досвідчених користувачів, містить розширений набір налаштувань, що забезпечують можливості програмування методів розрахунку, налагодження нових видів оплат, фондів тощо.
    Тому на початку рекомендується використовувати режим «Стандарт».Вибір типу налаштувань
  2. Оберіть галузевий профіль, до якого відноситься Ваше підприємство.
    На підставі обраного профілю будуть налаштовані довідники вашого програмного комплексу.Вибір галузевого профілю підприємства
  3. Вкажіть місяць та рік, з якого плануєте розпочати вести роботу в програмі – початок промислової експлуатації системи. Розрахунок заробітної плати буде проводитись з обраного місяця.Введення періоду експлуатації модулю

Налаштування виплат в модулі «Зарплата»

Для налаштування параметрів виплат в програмі M.E.Doc «Зарплата» необхідно перейти до розділу Зарплата-Адміністрування-НалаштуванняНалаштування параметрів виплат

І на закладці Параметри зробити всі необхідні налаштування.Налаштування параметрів

Період розрахунковий – відображає поточний період розрахунку заробітної плати працівників.

Період початку експлуатації – дата початку відліку звітних періодів у системі. Обирається із підключеного до поля календаря або вводиться із клавіатури.

Період виплати заробітної плати – в залежності від вимог вашого підприємства, встановіть позначку біля потрібного варіанту: проводити виплату заробітної плати в поточному місяці або в наступному.

Період розрахунку аванса – вкажіть день (число) або відсоток розрахунку аванса.

Округлення виплачуваних сум – оберіть варіант округлення нарахованих сум до сплати для працюючих робітників та звільнених: округлювати до гривень, до копійок, до 10 копійок.

Тип налаштування – передбачено 2 типи налаштування: Стандарт або Експерт.

Розробник наполегливо радить використовувати режим СТАНДАРТ!

Майстер налаштувань – кнопка Запустити дозволяє викликати Майстер налаштування системи Зарплата. При зміні періоду початку експлуатації всі дані розрахункових листів за минулі та поточний періоди будуть видалені!

Зверніть увагу! На останньому кроці Майстра розташовані опції, після встановленню яких видаляються попередні дані довідників системи.

Не скорочувати ім’я, по батькові працівників – наявність даної галочки вказує на відображення в Розрахунковій відомості імені та по-батькові працівника повністю.

Виводити в звітах суми з підвищеною точністю – наявність даної галочки вказує на відображення розрахованих сум до 3-х знаків після коми.

Період введення дати виду оплати (місяців) – дозволяє встановити кількість місяців, після перевищення яких система не дозволить вносити види оплат заднім числом.

Після заповнення всіх даних натискаємо на піктограму ЗберегтиЗбереження налаштуваньТаким чином, уважно провівши початкові налаштування у M.E.Doc Зарплата, ви зможете уникнути помилок у подальшій роботі з цим модулем.

Більше цікавої інформації ви завжди можете знайти у розділі Корисні статті M.E.Doc на нашому сайті

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті