logo

Уряд виділив додаткові 1,4 млрд на виплату допомоги 8000 грн

Поділитись

Уряд планує виділити з бюджету України додаткові кошти у розмірі 1,4 млрд гривень для виплат одноразової допомоги у зв’язку з карантином 8000 гривень по раніше поданим заявкам.

Внесено зміни у текст Постанови №543, що передбачала виплати одноразової допомоги застрахованим особам, що постраждали від запровадження червоного рівня карантинних обмежень.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що близько половини заявок про надання допомоги залишилося необробленими через недостатній бюджет, що був початково закладений на виплати.

Так,  закладена в Держбюджеті сума становила 1,4 млрд, відповідно, виплати отримали лише 175 тисяч громадян. 31 травня Кабмін вніс до Постанови №543 відповідні зміни та виділив з бюджету додаткові кошти у сумі 1,4 млрд гривень, що дорівнює початково передбаченій постановою сумі. Оновлена Постанова вже викладена на урядовому порталі. 

Ці кошти будуть переведені Міністерству соціальної політики частини бюджетних призначень в рамках реалізації програми “Надання Пенсійним фондом України допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV 2” для подальшого розподілення. Раніше кошти були виділені Мінсоцполітики та виплачені через ПФУ.

Прийом заявок про компенсацію почався 19 квітня, а кількість заявок про надання фінансової допомоги, що надійшли до кінця травня, склала вже близько 340 тисяч.

Передбачалося, що ФОП та наймані працівники регіонів, де було встановлено червоний рівень карантину, отримають 8 тисяч допомоги протягом 10 днів від подання заявки за умови відповідності критеріям надання допомоги та правильності даних.

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті