logo

Обмеження у роботі електронних сервісів ДПС

Поділитись

ДПС повідомляє про особливості роботи електронних сервісів ДПС та Електронного кабінету під час воєнного стану. Сервіси працюють, проте наявні обмеження для захисту інформації платників.

Робота Електронного кабінету та е-сервісів ДПС

У ДПС повідомляють, що наразі робота ведеться в оперативному режимі для забезпечення обліку податків та зборів, а також ЄСВ, та наповнення державного бюджету України. Повідомляється, що для захисту інформації платників податків електронні сервіси податкової та електронний кабінет працюватимуть з певними обмеженнями. Зверніть увагу: центри обслуговування платників податків не працюють.

Окрім того:

  • підлягають списанню санкції та пеня за порушення податкового законодавства, які наразі можуть автоматично відображатися в Інформаційній картці платника податків. Санкції та пеня будуть списані у зв’язку з неможливістю деяких платників податків належно виконувати податковий обов’язок через ескалацію військової агресії російської федерації;
  • продовжуються граничні терміни для подання податкової звітності. Разом з тим, уряд та ДПС просять за можливості подавати податкову звітність і сплачувати податки та збори вчасно для стабульного наповнення бюджету України в умовах війни та масштабного закриття підприємств на територіях, де ведуться активні воєнні дії.

За повідомленням ДПС, рахунки платників податків,  що будуть відкриті в банківських установах в умовах воєнного стану, будуть працювати незалежно від взяття їх на облік Державної податкової служби.

Рахунки для сплати податків та зборів знаходяться на офіційному сайті ДПС України за посиланням 

Наша компанія безкоштовно консультує бухгалтерів з усієї України по програмним продуктам M.E.Doc та Сота, програмних РРО, КЕП та токенах, KBS для КНП та бюджету. Звертайтеся у чат або за контактними телефонами.

Актуальні новини за останній час

Читайте також наступні статті:

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті