logo

Скарги платників на збої у роботі ДПС

Поділитись

Платники податків масово повідомляють про збої у роботі сервісів ДПС, зокрема у роботі програмного РРО від ДПС. Також зауваження стосуються реєстрації податкових накладних. Розглядаємо причини і шляхи виправлення.

Якщо наявні проблеми при використанні ПРРО Каса від ДПС

Пресслужба Державної Податкової служби України повідомляє про необхідність установлення оновлення користувачами  програмного реєстратора розрахункових операцій ПРРО Каса від ДПС за версією раніше ніж  1.0.2.2619. Фахівці ДПС повідомили, що оновлення програмного забезпечення додатків необхідне  для продовження підтримки програмою ПРРО Каса  роботи з операційними системами Windows та Android.

Розглянемо порядок оновлення програмного РРО від ДПС.

  1. Перш ніж оновлювати програмне забезпечення, потрібно створити резервну копію програми. Механізм резервного копіювання можна знайти у  розділі «Резервне копіювання» документу «ПРРО Каса – Керівництво користувача». 
  2. Після здійснення оновлення програми потрібно провести перевірку збереження даних, а за потреби відновити резервну копію.

Зауважимо, що у разі потреби у користувачів ПРРО Каса оновлення програмного забезпечення до наступних новіших версій ПРРО, користувачі отримають відповідне сповіщення у діалоговому вікні під час авторизації з лінком на сторінку, звідки можна завантажити оновлення.

Програмний РРО Кашалот оновлюється в автоматичному режимі та відповідає вимогам чинного законодавства.

Реєстрація податкових накладних ДПС — скарги платників

Нещодавно генеральна директорка ВГО «Асоціація платників податків України» Людмила Герасименко повідомила, що надходять скарги від платників податків стосовно питання реєстрації та зупинення податкових накладних та розрахунків коригування в ЄРПН, а також виконання судових рішень щодо такої реєстрації.

Людмила Герасименко зауважила, що скарги надходять переважно від тих членів Асоціації, що належать до категорії ризикових, і стосуються:

  • зупинення реєстрації ПН та РК в Єдиному реєстрі податкових накладних;
  • неврахування регіональними податковими органами Таблиць даних платників ПДВ;
  • перешкоджання податківцями здійсненню господарської діяльності.

Також вона повідомила про наявність проблеми щодо нереєстрації Державною податковою службою України податкових накладних і розрахунків коригування, за рішеннями судів.

Асоціація закликала податківців офіційно оприлюднити статистичну інформацію, яка стосується виконання Державною податковою службою судових рішень щодо проведення реєстрації зупинених податкових накладних та розрахунків коригування за цей рік.

Інші актуальні новини для вас

Зверніть увагу на наступні статі:

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті