logo

Важливо! Останні зміни у складанні декларації з ПДВ

Поділитись

ДПС інформує про особливості оформлення звітності з ПДВ з урахуванням останніх змін, внесених наказом Міністерства фінансів України від 01.03.2021 року № 131.

Податківці нагадують, що 12.03.2021 набув чинності наказ Міністерства фінансів України від 01.03.2021 року № 131 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України». Цей наказ вносить зміни до форми податкової декларації з податку на додану вартість та форми уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

Подавати податкову декларацію з податку на додану вартість за формою з урахуванням внесених Наказом № 131 змін,  вперше потрібно було за звітний період березень 2021 року.

Звертаємо вашу увагу, що додатки до декларації ПДВ зазнали істотних змін. Зокрема, вилучено додаток 5 (розшифровка контрагентів) з декларації з податку на додану вартість. Частина інформації, що підлягала відображенню в додатку 5, тепер подається в оновленому додатку 1, що змінився найбільше.

Додаток 1 податкової декларації з податку на додану вартість

Розділ І «Податкові зобов’язання» додатка 1

  • Таблиця 1.1 «Відомості про включені суми податку на додану вартість, вказані в податкових накладних, не зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних на дату подання податкової декларації з ПДВ, до суми податкових зобов’язань за звітний (податковий) період». Відповідно, у цій Таблиці 1.1 потрібно навести дані лише по тим податковим накладним, що залишились незареєстрованими за звітний період на дату подання декларації.
  • Таблиця 1.2 «Відомості про коригування податкових зобов’язань згідно зі статтею 192 та пунктом 199.1 статті 199 розділу V Кодексу у разі збільшення суми компенсації за звітний (податковий) період на підставі розрахунків коригування, складених у звітному (податковому) періоді та не зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних на дату подання податкової декларації з податку на додану вартість». У цій Таблиці 1.2 потрібно внести лише коригування на збільшення податкових зобов’язань у розрізі розрахунків коригування, незареєстрованих у Єдиному реєстрі податкових накладних.

Розділ ІІ «Податковий кредит» додатка 1

  • Таблиця 2.1 «Відомості про операції з придбання з податком на додану вартість, які підлягають оподаткуванню за основною ставкою та ставкою 7 %.
  • Таблиця 2.2 «відомості про коригування податкового кредиту згідно зі статтею 192 розділ V Кодексу».

У наведених  таблицях повинна міститися розшифровка усього податкового кредиту і його коригування за звітний період.

 

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті