logo

Сплата ЄСВ за І квартал не пізніше 19 квітня 2021

Поділитись

Сплата ЄСВ у квітні 2021: граничний термін, мінімальний розмір, хто звільнений від сплати.

Нагадуємо про необхідність сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне страхування до 20 квітня 2021.

Граничний термін сплати ЄСВ у квітні 2021:

20.04.2021 останній день сплати ЄСВ

  • роботодавцями за найманих працівників (крім гірничих підприємств) за березень;
  • фізичними особами – підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування;
  • особами, які провадять незалежну професійну діяльність;
  • членами фермерських господарств за І квартал 2021 року.

28.04.2021 останній день сплати ЄСВ гірничими підприємствами за найманих працівників за березень.

Розмір мінімального страхового внеску з ЄСВ за місяць становить  1320 грн.

Мінімальний розмір ЄСВ для підприємців, що належить до сплати за І квартал 2021 року – 3960 грн. 

Хто звільнений від сплати ЄСВ

З 01.01.2021 розширене коло осіб, звільнених від сплати ЄСВ.

Для фізичних осіб – підприємців (крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування), осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та членів фермерського господарства скасовується обов’язок сплачувати мінімальний розмір ЄСВ за місяці, у яких не було отримано доходу (прибутку).

Для фізичних осіб, які застосовують загальну систему оподаткування, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, та членів фермерського господарства, у разі якщо не отримано дохід (прибуток) у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду, самостійне визначення бази нарахування єдиного внеску є виключно правом, а не обов’язком для зазначених платників.

Звільняються від сплати ЄСВ за себе фізичні особи – підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, якщо вони отримують пенсію за віком, або за вислугу років, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст. 26 Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску тільки добровільно.

Звільняються від сплати єдиного внеску за себе:

  • особи, які провадять незалежну професійну діяльність, за умови взяття їх на облік як фізичних осіб – підприємців і провадження ними одного виду діяльності одночасно як фізичною особою – підприємцем, так і особою, яка провадить незалежну професійну діяльність;
  • особи, які провадять незалежну професійну діяльність та фізичні особи – підприємці, які мають основне місце роботи, за місяці звітного періоду, за які роботодавцем було сплачено страховий внесок за таких осіб у розмірі не менше мінімального страхового внеску.
Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті