logo

Хакерська атака основних державних сайтів у ніч з 13 на 14 січня

Поділитись

У ніч з  13.01 на 14.01.2022 відбулася хакерська атака на деякі сайти державних структур України. Унаслідок атаки стали недоступними портал Дія та ряд сайтів міністерств. Розглядаємо, що відомо.

Хакерська атака сьогодні 14 січня — що відомо

Вночі 13-14 січня 2022 року відбулася хакерська атака, що торкнулася одразу кількох сайтів державних структур. Станом на 10:00 14 січня роботу частини сайтів уже відновлено. Під дію хакерської атаки 14 січня потрапили:

  • портал «Дія» — одразу зауважимо, що додаток Дія працює безперебійно;
  • сайт Державної казначейської служби Укрaїни;
  • сайт Міністерства енергетики України;
  • Міністерство закордонних справ;
  • сайт Міністерства освіти і науки;
  • сайт Міністерства у справах ветеранів України;
  • Міністерство аграрної політики;
  • а також деякі інші урядові сайти.

Повідомлялося також про недоступність сайту Кабінету міністрів України, проте наразі робота ресурсу відновлена.

Наразі Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України прокоментувала ситуацію та повідомила, що  разом із СБУ та Кіберполіцією веде розслідування хакерської атаки. Також повідомляється, що частина інших урядових сайтів може бути тимчасово недоступна. Фахівці планують тимчасово відключити сайти, щоби не допустити хакерської атаки на них також і виправити виявлену вразливість системи. Щодо сайтів, які постраждали через атаку, то робота більшості з них наразі відновлена.

Окрім того, Держзв’язку наголосила, що контент уражених сайтів не зазнав змін, а персональні дані користувачів не були викрадені.

держзвязку про хакерську атаку сьогодні 14 січня

Прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко прокоментував ситуацію на своїй офіційній сторінці у мережі Twitter, де повідомив про тимчасову недоступність ряду урядових сайтів. Також він зазначив, що фахівці вже працюють над відновленням роботи систем сайтів, а кіберполіція почала розслідування. Кіберполіція також розмістила інформацію про початок розслідування та питання відкриття кримінального провадження за статтею 361 Кримінального кодексу України.

хакерська атака сьогодні 2022

Актуальні новини за останній час

Читайте також такі статті:

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті