logo

Відновлено ставку ПДВ 20% для деякої агропродукції — закон №1600

Поділитись

Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки ПДВ при оподаткуванні операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції» передбачає скасування пільги у вигляді зниженої ставки ПДВ 14% та відновлює ставку 20% для переліку товарів с/г продукції.

Підписано Закон  «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість при оподаткуванні операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції» № 1600-ІХ,  про який ми раніше писали тут.

Вважається, що новий закон допоможе знизити ризики від зростання цін на продукти та створити однакові умови обкладення податком на додану вартість для сільськогосподарських виробників та підприємств переробної галузі.

Які зміни вносить Закон №1600 для аграріїв?

Новий закон передбачає нові ставки ПДВ, зокрема:

  • 20% ставки ПДВ при ввезенні на митну територію України великої рогатої худоби, свиней та овець, молока, жита, вівса, насіння льону, олійних культур, цукрових буряків.
  • 14% ставки ПДВ залишиться для операцій з постачання пшениці та жита (меслин), ячменю, кукурудзи, соєвих бобів, свиріпи або ріпаку, соняшнику.

Переглянути коди УКТ ЗЕД для ставки 20% можна тут.

Коли новий Закон набере чинності?

Вказаний закон вступає в дію від дати, наступної за його офіційний опублікуванням. Застосовувати положення цього Закону слід буде до податкових періодів, що наступні за місяцем офіційного опублікування.

Актуальні новини

Читайте також:

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті