logo

Як отримати сертифікат вакцинації, якщо немає біометричного паспорту

Поділитись

Немає біометричних документів і паспорт-книжечка: пояснюємо, як отримати COVID-сертифікат у Дії. З 25 жовтня у користувачів також є можливість отримати жовтий сертифікат.

З посиленням карантинних заходів та збільшенням темпів вакцинації від коронавірусу все більше громадян стикаються з необхідністю сформувати сертифікат про вакцинацію у Дії. Відтак, в офіційному телеграм-каналі порталу «Дія» з’явилися відповіді на часті запитання стосовно створення СOVID-сертифікатів про вакцинацію. Розглянемо деякі з них.

Як отримати сертифікат без біометричних документів

У випадку, якщо ви не маєте біометричних документів (ID картка, біометричний паспорт), створити сертифікат у додатку не вийде. У цьому разі радимо скористатися кваліфікованим електронним підписом КЕП та отримати сертифікат на веб-порталі Дія.

Якщо ви не маєте КЕП (також зустрічається назва ЕЦП, електронний цифровий підпис), ви можете оформити його в акредитованих центрах сертифікації ключів. Перелік надавачів таких послуг розміщений на сайті Мінцифри.

Ми є представником  ТОВ “Центр сертифікації ключів Україна” та оформлюємо КЕП на захищених носіях токенах у Хмельницькому за 15 хвилин. Дізнатися більше можна за цим посиланням.

Електронний ключ до КЕП потрібно зберігати на захищеному носії — токені або на флешці. 

Як довго чинні міжнародні сертифікати в додатку Дія  та як їх продовжити

У разі, якщо ваш міжнародний сертифікат у додатку Дія чинний лише півроку, а не рік:

  1. оновіть додаток через  AppStore або Google Play;
  2. наново згенеруйте сертифікат.

Міжнародні сертифікати дійсні протягом 365 днів з дня отримання останнього щеплення (стосується лише сертифікатів з повним курсом вакцинації).

У готовому сертифікаті зникли номер та серія закордонного паспорта

У сертифікатах виключено дані із закордонного паспорта, оскільки вони не є проїзними документами.

Як у Дії отримати жовтий сертифікат про отримання однієї дози?

25 жовтня в оновленні додатку реалізовано можливість отримати жовтий сертифікат про отримання однієї дози щеплення. Такий сертифікат діє 120 днів або до отримання другої дози. Щоби скористатися цим функціоналом, оновіть додаток.

Нагадаємо, в регіонах, де встановлено жовтий та помаранчевий рівень епідеміологічної небезпеки, обов’язково мати жовтий або зелений сертифікат вакцинації для відвідування закладів громадського харчування, спортзалів тощо. В регіонах із червоним рівнем небезпеки відвідувати заклади дозволено лише із зеленим сертифікатом.

Окрім того, з 21 жовтня діють обмеження на перевезення громадським транспортом міжобласного сполучення невакцинованих пасажирів. Укрзалізниця розгорнула на ряді великих вокзалів пункти вакцинації. Детальніше про це читайте у цій статті.

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті