logo

Письмових повідомлень про перевірки більше не буде — прийнято законопроєкт

Поділитись

28 липня 2021 Уряд прийняв законопроєкт, що скасовує обов’язок органу контролю письмово інформувати підприємство стосовно проведення планової перевірки та змінює спосіб сповіщення.

Нагадаємо, наприкінці липня було схвалено серію проєктів законів, що, на думку авторів цих проєктів, допоможуть реформувати проведення перевірок в Україні та створять кращі умови для бізнесу. 

Раніше ми писали про ряд проєктів, що встановлюють зміни до здійснення державного нагляду. Дізнатися, що передбачає прийнятий законопроєкт «Про основні засади державного нагляду (контролю)» можна у цьому матеріалі.

Як тепер дізнатися, що відбудеться планова перевірка?

Зміни, що скасовують обов’язок інформування суб’єктів господарювання про планові перевірки, також передбачені реалізацією цього законопроєкту.

Серед інших змін, таких як введення аудиту діяльності компаній у якості окремого функціоналу та посилення відповідальності посадовців, цей проєкт позбавляє органи контролю від необхідності сповіщати суб’єкт господарювання щодо здійснення планової перевірки у письмовій формі.

Визначено, що замість цього органам контролю слід публікувати плани перевірок на поточний рік на своїх офіційних вебпорталах та Інтегрованій автоматизованій системі державного нагляду (контролю). Також планується публікувати в Інтегрованій системі план комплексних заходів контролю.

Як новий спосіб повідомлення про перевірки працюватиме на практиці?

В рамках реалізації проєкта «Про основні засади державного нагляду (контролю)» підприємства матимуть можливість ще у грудні 2021 дізнатися про усі перевірки, заплановані контролюючими органами. 

Окрім цього, для покращення діяльності Інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) буде розроблена система автоматичних сповіщень стосовно запланованих перевірок засобами електронного кабінету.

Прогнозується, що подібні дії дозволять зробити держнагляд прозорішим та зручнішим, а крім того, заощадити на поштових послугах. Зазначається, що паперова система сповіщень обходиться держбюджету у суму близько одного мільйона щорічно.

Актуальні новини

Читайте також:

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті