logo

Реєстрація ПН/РК за новими формами буде проводитися з 1 березня 2022

Поділитись

ДПС повідомила термін початку використання нових форм ПН і РК. Щоб дати час платникам налаштувати програми, рестрація нових ПН та РК почнеться з 1 березня 2022.

Оновлено форми податкової накладної та розрахунку коригування 2022

Раніше ми інформували, що Мінфін наказом №15 оновив форми податкової накладної та розрахунку коригування, а також порядок їх заповнення. Зазначений наказ Міністерства фінансів було опубліковано в «Офіційному віснику» від 15.02.2022 №13. Відповідно до положень наказу, передбачено, що нові форми ПН та РК 2022 потрібно буде застосовувати вже починаючи від 16.02.2022 року.

Оновлення, що внесені до форм ПН та РК 2022, а також до Порядку заповнення податкової накладної, стосуються ведення операцій з постачання тютюнових виробів, базу оподаткування для яких складають максимальні роздрібні ціни:

  • постачання тютюнових виробів;
  • постачання тютюну та промислових замінників тютюну;
  • операцій з постачання рідин для використання в електронних сигаретах.

В оновлених формах ПН та РК, а також додатку 1 до ПН уточнено назви деяких граф та наведено коди, які потрібно вказувати у ПН чи РК залежно від особливостей операції, за якої складається накладна чи розрахунок коригування. Докладно про зміни ви можете прочитати у цій статті. 

16 лютого було наведено ідентифікатори форм ПН та РК для подання в електронному вигляді:

  • J/F1201013 — ідентифікатор для податкової накладної;
  • J/F1201213 — ідентифікатор для розрахунку коригування кількісних і вартісних показників.

Переглянути нові форми, а також зміни, що відбулися в Реєстрі форм електронних документiв, можна за посиланням 

Коли застосовуємо нову форму ПН та РК 2022

Податківці повідомляють, що використання оновлених податкових накладних та розрахунків коригування та реєстрація складених за новими формами ПН та РК в ЄРПН почнеться вже з 01 березня 2022 року.

Зазначається, що такий крок дасть платникам податків достатньо часу для проведення відповідних налаштувань використовуваних програмних продуктів.

Нагадаємо також про наші попередні матеріали щодо змін у ПДВ 2022:

Важливі новини за останній час

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

  • Електронний реєстр е-ТТН допрацюють до 1 березня. З 1 квітня система працюватиме у тестовому режимі. Подробиці про роботу е-ТТН від Міністерства інфраструктури 
  • Визначено дату проведення щорічної індексації пенсій та уточнено умови для дострокового виходу на пенсію: як змінилося пенсійне законодавство 2022, читайте тут 
  • Чергові зміни: на підприємців 3 групи спрощеної системи оподаткування, що є платниками ПДВ, чекає нова типова форма ведення обліку доходів і витрат. Деталі у цій новині. 
Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті