logo

Відсторонено працівника через невакцинацію від COVID-19 — що з оплатою лікарняних?

Поділитись

Позиція ФСС: у разі початку хвороби до дати відсторонення через невакцинацію, перший день відсторонення слід перенести на перший робочий день після одужання працівника.

Відсторонення працівників через невакцинацію

Нагадаємо, що згідно з положеннями наказів Міністерства охорони здоров’я України №2153 та №2393 з 08 листопада та 09 грудня 2021 року відповідно, визначена обов’язкова вакцинація проти коронавірусної хвороби  COVID-19 для переліку працівників, наведених у цих наказах. У разі відмови таких працівників від вакцинації чи ухиленні від її проведення, працівники, що на дату, передбачену наказами, не надали документів про проходження вакцинації або довідки за встановленою формою про наявність протипоказань до вакцинації, підлягають обов’язковому відстороненню від виконання робочих обов’язків незалежно від форми організації їхньої роботи. Таким чином, відстороненню підлягають також і ті працівники, які виконують роботу дистанційно, у разі, якщо вони належать до визначеного МОЗ переліку та не вакциновані. Відсторонення відбувається на термін до усунення працівником причини відсторонення.

Нагадаємо, що з 06 грудня діють оновлені карантинні заходи, що визначені для регіонів із жовтим та червоним рівнями епідемічної небезпеки. Серед іншого, встановлено, що у червоній зоні відвідування закладів  та робота бізнесу буде дозволена виключно при наявності зеленого сертифікату про вакцинацію, тобто двох доз дводозної вакцини.

Соціальні гарантії для працівників, які відсторонені через невакцинацію

Державна служба з питань праці вже неодноразово наголошувала, що звільнити працівника через відмову вакцинуватися протиправно і таке рішення тягне наслідки для працедавця. Проте працівника може бути тимчасово відсторонено і на його місце прийнято нового тимчасового працівника — як правильно укласти договір з тимчасовим працівником, читайте тут

Разом з тим, нещодавно судовий позов відстороненої через невакцинацію освітянки було частково задоволено, зокрема, скасовано наказ про її відсторонення. Проте виплат за час відсторонення вона не отримала. Подробиці тут: Відсторонені через відмову від вакцинації працівники виграють судові процеси

Раніше ФСС вже повідомляв, що у разі відсторонення працівників допомога по тимчасовій непрацездатності їм не буде нарахована. Зокрема, фахівці Фонду пояснили, що відповідно до законодавства, лікарняні виплати при тимчасовій непрацездатності мають передусім  компенсувати втрачений заробіток застрахованої особи за час лікування. Натомість оскільки працівники, відсторонені за відмову вакцинуватися, під час відсторонення не отримують заробітну плату, немає втрати заробітку через хворобу або травму протягом періоду відсторонення працівника від роботи. Відповідно, виплата лікарняних не буде відбуватися за період тимчасової непрацездатності, що збігається з періодом відсторонення працівника через невакцинацію.

Разом тим слід розглянути випадок, коли працівник, який підлягає відстороненню з конкретної дати, захворів раніше.

Фонд соціального страхування повідомляє, що у випадку, якщо працівник захворів до дати його відсторонення від роботи, початок відсторонення переноситься на перший робочий день після закінчення періоду тимчасової непрацездатності. Аналогічна позиція Держпраці з цього приводу. Відповідно, у такому разі оплата лікарняного відбудеться на загальних підставах.

Що робити, якщо хворого працівника було відсторонено?

У випадку, якщо хворого працівника, який знаходиться на лікарняному,  внесено до наказу про відсторонення від роботи, необхідно внести коригування у наказ про відсторонення, та перенесено дату початку відсторонення на перший робочий день після закінчення періоду тимчасової непрацездатності працівника.

Після того, як до наказу внесені відповідні виправлення,  матеріальну допомогу по причині тимчасової непрацездатності можна нарахувати на підставі лікарняного.

Як правильно скласти наказ про відсторонення від роботи невакцинованого працівника та що потрібно обов’язково вказати у наказі, читайте тут 

Допомога по вагітності та пологах у разі відсторонення через невакцинацію — чи виплачується?

Фахівці фонду соціального страхування інформують, що матеріальна допомога по вагітності та пологах вважається окремим видом матеріального забезпечення. Такі виплати будуть профінансовані  ФСС навіть у разі відсторонення застрахованої особи від виконання робочих обов’язків.

Актуальні новини для вас

Читайте наступні матеріали:

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті