logo

Відсторонені через відмову від вакцинації працівники виграють судові процеси

Поділитись

За рішенням суду частково задоволено вимоги освітянки, відстороненої від роботи через відсутність вакцинації, зокрема, скасовано наказ про відсторонення від роботи. Подробиці читайте у цій новині.

Передумови відсторонення від роботи

Нагадаємо, відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров’я №2153, з 08 листопада  у разі невакцинації  проти COVID-19, від виконання робочих обов’язків повинні бути відсторонені

  • працівники сфери освіти;
  • співробітники міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, а також їхніх структурних підрозділів;
  • співробітники місцевих державних адміністрацій.

Орім того,  з 09 грудня відстороненню підлягають працівники таких підприємств, установ чи організацій:

  • центральні органи управління виконавчої влади;
  • місцеві держадміністрації.
  • працівники закладів соціальних послуг, захисту прав дітей, закладів реабілітації;
  • працівники підприємств, установ та організацій, що мають стратегічне значення для сфери економіки та безпеки держави. Перелік таких підприємств визначає постанова Кабінету Міністрів України від 04.03.2015 року №83.

Суперечливості щодо відсторонення працівників

Фахівці Держпраці неодноразово наголошували, що працівників не можна звільняти за відмову вакцинуватися проти COVID-19, проте у такому випадку працівники підлягають відстороненню від виконання робочих обов’язків до усунення причини такого відсторонення. Раніше ми вже наводили рекомендації щодо складення наказу про відсторонення робітника та правильного оформлення такого відсторонення на підприємстві. Читайте подробиці тут:

  1. Як оформити працівника на місце відстороненого за ухилення від вакцинації?
  2. Що зазначається у наказі про відсторонення працівника?
  3. Дистанційні працівники: оформлення, оподаткування, організація віддаленої роботи.

Майже одразу після появи наказу МОЗ про перелік професій, для яких встановлюється обов’язкова вакцинація проти COVID-19, почали з’являтися судові позови від працівників до МОЗ. Про один з таких випадків ми інформували тут: Обов’язкову вакцинацію проти СOVID-19 опротестовують в суді

Зокрема, при цьому вказувалось на протиріччя: керівник зобов’язаний відсторонити невакцинованого працівника від роботи до факту його вакцинації, але водночас при таких діях працедавець може отримати судовий позов від працівника.

Так, позивачка звернулась до судової інстанції з позовом проти роботодавця, оскільки вважає, що наказ про відсторонення  є незаконним, оскільки порушує її право на працю.

06 грудня 2021 року з’явилося судове рішення за позовом відстороненої за відсутність вакцинації від COVID-19 освітянки з Роменської ЗОШ №2. Позов освітянки вимагав:

  • визнати незаконним та скасувати наказ про відсторонення від роботи;
  • поновлення на роботі;
  • оплата в розмірі середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Суд ухвалив часткове задоволення позову освітянки. Повне рішення суд планує оголосити незабаром, з огляду на складність викладення усіх аргументів та позицій обох сторін, проте скорочено відомо, що:

  • судова інстанція прийняла рішення частково задовольнити позов освітянки  до Роменської спеціалізованої загальноосвітньої школи I-III ступенів № 2;
  • скасувати наказ про відсторонення від роботи працівниці за номером № 114-К «Про відсторонення від роботи працівників школи» від 05.11.2021 року в частині відсторонення від роботи позивача.
  • у решті вимог позивачки відмовити.

Зауважимо, що у задоволенні решти позову суд відмовив. 

Це судове рішення не набуло законної сили, а відповідно, може бути оскаржене в апеляційному порядку упродовж 30 днів.

Інформаційно: зауважимо, що керівництво Роменської ЗОШ №2 провело відсторонення працівниці у встановленому законом порядку, а саме:

  • керівництво повідомило позивачку про необхідність мати обов’язкове профілактичне щеплення проти COVID-19 у термін до 08.11.2021;
  • працівницю зобов’язано надати у термін до 08 листопада 2021 документ, що свідчить про проходження вакцинації або довідку про наявність абсолютних протипоказань до проходження вакцинації;
  • попереджено, що у випадку ненадання таких документів, працівника буде відсторонено від виконання робочих обов’язків без збереження зарплати;
  • вручено наказ про відсторонення позивачки від роботи з 08.11.2021 р. на час усунення причини відсторонення, а саме відсутності вакцинації проти д COVID-19, без збереження зарплати.

Переглянути повний текст рішення у єдиному реєстрі судових рішень можна за номером № 585/3294/21

Нагадаємо, раніше ми інформували, що з 9 грудня розширено перелік працівників, для яких вакцинація є обов’язковою, а невакциновані працівники відсторонюються від роботи. Подробиці читайте у цій статті.

Актуальні новини для вас

Останні матеріали:

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті