logo

Який розмір ЄСВ для працівників з неповним робочим днем

Поділитись

Як нараховувати і сплачувати єдиний соціальний внесок за працівників, які мають неповний робочий день, розглядаємо у цій статті.

Давайте розберемося,  як нараховувати та в  якому розмірі потрібно сплачувати ЄСВ у випадку, коли найманий робітник працює неповний робочий день.

Мінімальна зарплата і коли її застосовуємо

Стаття 3 Закону України №108 «Про оплату праці» встановлює таке визначення для мінімальної зарплати:

мінімальна заробітна плата — це визначений і законодавчо закріплений мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну або годинну норму праці. Передбачається, що розмір мінімальної зарплати фіксовано у:

  • місячному розмірі;
  • погодинному розмірі.

Також законом передбачено, що сума зарплати працівника за виконану місячну або годинну норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати. Таке положення встановлює стаття 3 прим. 1 Закону № 108.

Відповідно, коли працівник пропрацював повний місяць, роботодавець повинен нарахувати йому зарплату у розмірі не нижче за мінімальний.

Нагадаємо про нещодавнє рішення суду щодо випадків, коли припустиме застосування мінімальної оплати праці. Детально про ситуацію і позицію Держпраці ви можете прочитати за посиланням.

Як оплачувати роботу і нараховувати ЄСВ при неповному робочому дні

За домовленістю між працівником та роботодавцем, для працівника може бути  встановлено неповний робочий день або тиждень. Такий графік може встановлюватись:

  • при прийнятті на роботу;
  • пізніше за умови угоди.

У такому разі слід оплачувати роботу працівника  пропорційно до відпрацьованого часу, або ж в залежності від виробітку працівника. Відповідно, роботодавець може нарахувати працівнику, для якого встановлено неповний робочий день або тиждень, зарплату, меншу за мінімальну у разі, якщо сума нарахованої зарплати не менша за частину від мінімальної заробітної плати, яка припадає на фактично відпрацьований час.

Як розраховуємо ЄСВ у цьому разі

Роботодавцю слід розраховувати суму єдиного внеску як добуток розміру мінімальної законодавчо визначеної зарплати станом на місяць, за який нараховується зарплата, та ставки ЄСВ, незалежно від того, чи співробітник відпрацював не повний робочий день.

У випадку, коли нарахування зарплати фізичним особам відбувається з джерел не за основним місцем роботи, ставку єдиного соціального внеску слід застосовувати до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру.

Інші новини для вас

Читайте також

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті