logo

Обов’язкові офіційні імейли для бізнесу – подробиці нового Законопроєкту

Поділитись

Новий законопроєкт передбачає подання державному реєстратору даних про офіційну електронну пошту. Відповідні вимоги встановлює ухвалений ВРУ законопроєкт №3860-д.

Верховна Рада України на засіданні 16 листопада 2021 року розглянули та ухвалили у першому читанні законопроєкт 3860-д. Законопроєкт запроваджує офіційні електронні пошти для усіх суб’єктів господарювання. Зазначається, що законопроєкт №3860-д підтримано за основу.

Що передбачає законопроєкт №3860-д про офіційні електронні пошти

Новий законопроєкт запроваджує офіційну адресу електронної пошти, що буде внесена в Єдиний державний реєстр. Планується, що офіційна електронна пошта в ЄДР разом із офіційною електронною адресою, що буде функціонувати в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, буде використовуватись у судовій сфері. Автори проєкту передбачають, що таким чином вдасться:

  • суттєво полегшити ведення господарського, цивільного та адміністративного судочинства;
  • надавати учасникам судового процесу копій рішень, ухвал, судових повісток та інших документів в електронній формі через офіційну електронну пошту.

Законопроєкт №3860-д встановлює, що документи, листи та повідомлення, які були відправлені на адресу офіційної електронної пошти, вказану в ЄДРПОУ, будуть вважатися надісланими офіційно та не вимагатимуть додаткового документального підтвердження їх відправслення.

Якщо бізнес не має офіційної електронної адреси

У випадку, якщо бізнес не має офіційної електронної адреси або офіційної електронної пошти, внесеної до ЄДРПОУ, передбачена можливість для таких суб’єктуів господарювання за письмовою заявою учасника процесу відправляти електронні копії  повісток, повідомлень, судових рішень та інших процесуальних документів на надану учасником адресу електронної пошти.

Терміни подання держреєстратору даних про офіційну електронну пошту

Зверніть увагу! Законопроєкт встановлює обов’язок юросіб, серед іншого держорганів та органів місцевого самоврядування, а також ФОП, надати держарному реєстратору інформацію щодо їхньої офіційної електронної пошти в ЄДРПОУ.

Передбачається, що надати такі дані ФОП та юрособи повинні протягом 6 місяців від дати набуття чинності Законом.

Коли вступить в дію законопроєкт №3860-д

Відповідно до тексту законопроєкту, у випадку його прийняття Закон вступить в дію на наступний день від дати офіційної публікації.

Інші актуальні новини для вас

Вас можуть зацікавити такі статті:

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті