logo

Додаткова відпустка на дітей буде ділитися на обох батьків. Законопроєкт

Поділитись

Новий законопроєкт передбачає для батьків можливість поділу відпустки на дітей між собою. Законопроєкт може вступити в дію з наступного дня від його публікації.

До Верховної Ради України подано проєкт закону, що передбачає зміни до Кодексу законів про працю України та Закону «Про відпустки» щодо особливостей надання додаткової соціальної відпустки працівникам, які мають дітей.

Проєкт закону зареєстрований за №6343 пропонує закріпити в законодавстві однакові права для працівників як  жіночої, так і чоловічої статі, що мають дітей, а також для батьків, які не є подружжям, на отримання додаткової соціальної відпустки, яка надається на дітей. 

Що пропонує законопроєкт про поділ відпустки на дітей між обома батьками

Новий  законопроєкт є логічним продовженням послідовних змін у законодавстві, що спрямовані на урівняння обох батьків у можливостях на законодавчому рівні. Раніше ми інформували про підписання Закону України №1401, що:

  • вносить до КЗпП новий вид відпустки, яка надається при народженні дитини терміном на 14 днів;
  • визначає відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку як однакову можливість кожного з батьків дитини.

Подробиці читайте тут.

Розглянемо, що пропонує новий проєкт закону:

  • Планується перемістити положення про додаткову соціальну відпустку, що надається працівникам, які мають дітей до 18 років, з глави «Праця жінок» до загальної глави V «Час відпочинку» Кодексу законів про працю в Україні.
  • Законопроєкт не передбачає внесення змін стосовно тривалості додаткової соціальної відпустки чи  підстав для її надання працівнику.
  • Положення у законодавстві щодо такої відпустки законопроєкт доповнює правом працівника поділити час такої відпустки між батьками, опікунами, усиновлювачами за домовленістю на їх розсуд. Планується дозволити використання поділеної відпустки одночасно чи в різні періоди. Відповідні зміни планують внести до статті 182-1 КЗпП, а також до статті 19 Закону про відпустки. 

Варто зауважити, що цей законопроєкт пропонує новий підхід до поділу відпусток. По-перше, чинне законодавство передбачає поділ лише щорічної відпустки. Для соціальних відпусток запровадження можливості поділу законодавчо вже є новацією. Хоча і раніше можна було отримати соціальну відпустку для працівників з дітьми частинами, проте законодавчо така можливість не була закріплена. Окрім того, новий законопроєкт створює для обох батьків однакову можливість щодо користування соціальною додатковою відпусткою на дітей,  а отже, відпустка буде ділитися не лише на частини, а і щодо різних людей.

Щодо використання такого поділу на практиці очікуємо роз’яснень Держпраці вже у випадку прийняття цього Закону.

Хто може отримати додаткову соціальну відпустку на дітей згідно чинного законодавства

Стаття 182-1 Кодексу законів про працю України передбачає, які працівники можуть отримати відпустку тривалістю 10 календарних днів:

  • працівники, які мають двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину з інвалідністю;
  • працівники, які усиновили дитину;
  • матір або батько особи з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи;
  • одинока матір або батьку дитини або особи з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, який виховує їх без матері (також у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі);
  • працівникам, які взяли під опіку дитину або особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи.

Коли закон про відпустки набуде чинності?

Встановлено, що у випадку прийняття цього законопроєкту, наведені зміни набудуть чинності з дня, наступного за датою офіційної публікації.

Важливі новини для вас

Читайте також:

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті