logo

Порядок внесення записів до електронної трудової оновлять — проєкт ПФУ

Поділитись

ПФУ підготував проєкт з низкою змін щодо заповнення електронних трудових книг та порядку внесення даних до реєстру застрахованих осіб.

Розглядаємо запропоновані оновлення у цій статті.

ПФУ планує оновити порядок внесення відомостей про трудову діяльність

Пенсійний Фонд оприлюднив новий проєкт, яким пропонує оновити порядок внесення інформації до реєстру застрахованих осіб.

Нагадаємо, 10.06.2021 року вступив у силу Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі». Разом з цим розпочався перехідний період тривалістю у 5 років, створений для перенесення відомостей з паперових трудових книг до електронного реєстру.

Відповідно до ухваленого порядку, працівники особисто або роботодавці повинні перенести дані з паперових трудових книг до реєстру відомостей про трудову діяльність. Відомості подаються у вигляді скан-копій необхідних документів через вебпортал ПФУ або територіальні органи Пенсійного фонду. При цьому передбачено, що за потреби працівник може зберігати у себе паперову трудову та вимагати внесення до неї відповідних записів на рівні з електронною.

Наразі ПФУ розробив та оприлюднив текст нового проєкту, що передбачає внесення змін та доповнень до Порядку подання відомостей про трудові діяльність.

Як будемо подавати відомості про трудову діяльність по новому?

Розглянемо, що оновиться у разі прийняття цього проєкту.

Дещо змінюється механізм подання відомостей про трудову діяльність до ПФУ. Відповідно до внесених змін даніпро трудову діяльність працівника до набуття чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі», тобто до 10.06.2021, подаються:

  • особисто працівником до територіального органу ПФУ;
  • через вебпортал електронних послуг ПФУ в електронному вигляді з накладанням КЕП (зверніть увагу, удосконалений електронний підпис, використання якого дозволене до 5 березня, у цьому випадку вже не підійде, мова саме про КЕП на захищеному носії) працівником, роботодавцем або уповноваженим працівником роботодавця.

Також уточнено, що потрібно подавати скановані копії не всіх сторінок паперової трудової, а лише тих сторінок, які містять позначки та записи. Вимоги до сканованих документів не змінились. Переглянути вимоги ви можете тут 

Встановлено, що дані про трудову діяльність працівника подаються одноразово. Повторне внесення даних можливе у разі потреби виправити неточності та помилки в записах про періоди страхового стажу після 01.07.2000 року. У випадку повторного подання відомостей про трудову діяльність необхідно долучати скановану копію титульної сторінки паперової трудової та сторінки, на підставі яких вносяться зміни.

До Порядку додано пункт 8, який передбачає що дані про трудову діяльність працівника за період після 10.06.2021 слід подавати у складі Податкового розрахунку сум доходу, тобто у складі об’єднаної звітності.

Також відповідно до цього пункту, за роботодавцем встановлюється обов’язок вносити до реєстру застрахованих осіб відсутні відомості з дотриманням таких вимог:

  • відомості вносяться в електронній формі за допомогою вебпорталу е-послуг ПФУ;
  • обов’язкове накладання кваліфікованого електронного підпису (на захищених носіях);
  • відомості вносяться через внесення електронного запису в е-кабінеті страхувальника;
  • внести такий запис необхідно в день, коли відбулися наступні події:
    • прийняття працівника на роботу;
    • звільнення працівника;
    • переміщення працівника з одного структурного підрозділу до іншого;
    • переведення на іншу постійну посаду або роботу;
    • поновлення на роботі;
    • присвоєння, позбавлення рангу, розряду, класу, звання, категорії, або їх зміна;
    • складання присяги;
    • стажування;
    • навчання;
    • тощо.

Таким чином, у разі прийняття проєкту змін від ПФУ, страхувальникам доведеться вносити записи щодо наведених вище подій у день, коли відбулися такі зміни. 

Передбачено, що постанова ПФУ у разі її прийняття набере чинності через 10 днів від її офіційної публікації.

Читайте також відповіді на найчастіші запитання стосовно електронних трудових книг.

Актуальні новини для вас

Радимо також звернути увагу на такі матеріали:

  • Вихідні у березні 2022: робочий день з 7 березня відпрацьовуємо у суботу 12 березня. Про роботу банків на вихідні читайте тут
  • Використання захищених носіїв для КЕП та перехід з удосконалених підписів на кваліфіковані обов’язковий з 5 березня 2022. З цієї дати використовувати токени та інші захищені носії повинні не тільки державні установи, але й бізнес. Детально у цій статті 
  • ПФУ вніс проєкт стосовно детінізації зарплати, яка встановлена для керівників та осіб з інвалідністю. Ставки для нарахування ЄСВ для них планують збільшити та зафіксувати — деталі у цій статті 
  • Зверніть увагу: з 1 березня реєструємо податкові накладні та розрахунки коригування за новими формами. Подробиці тут 
Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті