logo

До списку професій з обов’язковою вакцинацією додано лікарів та комунальників

Поділитись

Мінохорони здоров’я анонсує розширення переліку професій, для яких запроваджується обов’язкова вакцинація проти COVID-19. До переліку будуть додані лікарі та комунальники.

Хто вже повинен обов’язково вакцинуватися від COVID-19 в Україні

Наказ МОЗ №2153 передбачає, що з 8 листопада повинні отримати обов’язкове профілактичне щеплення проти коронавірусу працівники наступних сфер:

  • освіта;
  • міністерства та органи виконавчої влади;
  • місцеві держадміністрації.

Також Постанова №1096 передбачає відсторонення працівників із наведеного переліку від роботи з 8 листопада 2021 у випадку, якщо вони ухиляються від проведення вакцинації. Детальніше про це читайте у наших попередніх новинах:

Окрім того, МОЗ ухвалило розширення цього списку. Зокрема, з 9 грудня повинні будуть також обов’язково вакцинуватися від COVID-19 працівники таких сфер:

Останнє оновлення переліку професій з обов’язковою вакцинацією від ковіду

Міністерство охорони здоров’я анонсувало також і наступне розширення переліку професій, для яких вакцинація проти коронавірусної хвороби COVID-19 визначена як обов’язкова. До третьої хвилі обов’язкової вакцинації увійдуть працівники медичних та комунальних закладів. 

Нагадаємо, на початку кампанії вакцинації, медичні працівники мали найвищий пріоритет для отримання профілактичного щеплення проти коронавірусу, проте й наразі відсоток вакцинації медичних працівників не є достатнім.

Хто повинен буде вакцинуватися  обов’язково згідно нового анонсу МОЗ

Голова Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу повідомив, що Мінохорони здоров’я України направило на громадське обговорення новий наказ про доповнення списку професій для обов’язкової вакцинації.

Перелік планується доповнити такими категоріями:

  • співробітники закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності;
  • співробітники органів місцевого самоврядування;
  • співробітники підприємств, установ та організацій, які знаходяться у комунальній власності територіальних громад.

Зверніть увагу на наш матеріал про оформлення дистанційної роботи: 

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті