logo

Нова форма 20-ОПП – заповнюємо разом

Поділитись

Наказ Мінфіну №662 оновив форму №20-ОПП. Відтепер у новій формі замість коду КОАТУУ необхідно вказувати код КАТОТТГ. Розглядаємо зміни у формі 20-ОПП у 2022 році.

Раніше ми вже інформували щодо прийняття наказу Міністерства фінансів України №662, яким було оновлено усі реєстраційні форми заяв для роботи з РРО, ПРРО, КОРО та розрахунковими книгами. Зміни, внесені до низки пов’язаних форм, зумовлені потребою приведення форм у відповідність із наказом Міністерства розвитку громад та територій від 26.11.2020 №290. Цей наказ затвердив Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад — КАТОТТГ, який повинен був замінити Класифікатор об’єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ). До 2022 року у формах, які передбачають зазначення коду території, зазначався код КОАТУУ.

Докладно про зміни читайте тут:

Як змінилася форма № 20 ОПП 2022

Наказ Міністерства фінансів №662 оновив форму №20-ОПП.  Відповідно до внесених змін, у повідомленні про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, слід зазначати код КАТОТТГ за Кодифікатором адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад.

Зверніть увагу! ДПС зазначає, що стосовно поданих раніше об’єктів подання повідомлення за формою 20-ОПП слід подавати в наступному порядку:

  • повідомлення за формою №20-ОПП з позначкою «зміни» потрібно подавати виключно у випадку появи змін в інформації стосовно об’єктів оподаткування;
  • у разі, якщо зміни в даних щодо самого об’єкту оподаткування відсутні, Повідомлення за формою №20-ОПП для внесення змін щодо значення коду КОАТУУ на новий код КАТОТТГ не подається.

Наразі Державна податкова служба досі не внесла оновлень у форму 20-ОПП в Єдиному вікні. Проте разом з тим немає оголошення від податківців щодо правил подання форми № 20-ОПП упродовж перехідного періоду.

 Актуальні новини для вас

Читайте також важливі новини за останній час:

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті