logo

Вимоги до РРО та ПРРО зазнали змін. Аналізуємо

Поділитись

Змінено вимоги до створення контрольної стрічки в електронній формі для класичних і програмних реєстраторів розрахункових операцій, а також модемів для передачі даних.

Наказ Міністерства фінансів від 29.03.2021 р. № 184 вносить зміни до наказу № 1057 «Про затвердження Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій, програмних реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних, Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій, програмних реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв’язку до органів Державної податкової служби України, Порядку функціонування Системи обліку даних реєстраторів розрахункових операцій».

Що змінюється з Наказом №184?

Змінами передбачено, що програмний РРО повинен передавати до фіскального сервера контролюючого органу електронні копії розрахункових документів, а також електронні копії фіскальних звітних чеків та повідомлень, передбачених Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування ПРРО, що необхідні для обліку роботи програмного реєстратора фіскальним сервером податкової.

Встановлено,  що суб’єкти господарювання, які використовують ПРРО, повинні передавати до органів ДПС інформацію у формі електронних копій розрахункових документів, електронних фіскальних звітів, електронних фіскальних звітних чеків та інші дані, що необхідні для обліку роботи ПРРО фіскальним сервером контролюючого органу.

Також наказом визначено, що фіскальний сервер має створити змогу отримання інформації  в автоматичному режимі суб’єктами господарювання, які використовують ПРРО. Ця інформація буде стосуватися даних щодо електронних розрахункових документів, потрібних для формування засобами ПРРО та передачі до фіскального сервера фіскальних звітів та електронних фіскальних звітних чеків за відповідний період.

Коли наберуть чинності зміни?

Наказ набуде чинності від офіційного опублікування. Станом на 16.06.2021 даних щодо опублікування немає.

Інші матеріали за темою РРО/ПРРО

Як вибрати електронний підпис для ПРРО

Секрети відбору податківцями об’єктів для фактичних перевірок

Як повідомляти ДПС про несправність РРО/ПРРО? Порядок дій

Порівняльна характеристика програмного та апаратного РРО

Який програмний РРО обрати: вибір відповідно до ваших потреб

 

 

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті