logo

Трудова реформа порушує права працюючих – Профспілки

Поділитись

Профспілки засудили прийняття законопроєкту № 5371, який за їхнім твердженням, призведе до чисельних порушень прав працівників та погіршення умов праці.

Що передбачає законопроєкт № 5371?

Зазначений законопроєкт було проголосовано Верховною Радою 12 травня 2022 року. Відповідно до пояснювальної записки, цей законопроєкт передбачає зменшення бюрократичних процедур в частині трудових відносин. Зокрема, пропонується:

  • запровадження договірного режиму регулювання трудових відносин, зокрема в частині оплати праці, прав працівників на оплату праці та їх захисту, для окремих категорій працівників та для суб’єктів малого і середнього підприємництва;
  • принцип свободи праці та свободи трудового договору;
  • знизити бюрократичне навантаження на трудові відносини та роботодавців в частині актуальних процедур обліку кадрів, нормування і оплати праці, нормування і обліку робочого часу, надання відпусток тощо;
  • збереження основних загальновизнаних трудових прав та гарантій найманих працівників.

Відповідно до пояснювальної записки, законопроєкт встановлює передумови для послаблення бюрократії у трудових відносинах, зниження рівня тіньової зайнятості та сприятливих умов для розвитку суб’єктів малого та середнього підприємництва. Проте Федерація профспілок має питання щодо реалізації зазначених положень на практиці.

Позиція профспілок щодо  законопроєкту № 5371

Федерація професійних спілок України вважає, що зміни, внесені цим законопроєктом, суттєво обмежили основоположні конституційні трудові права та гарантії сотень працівників  малого і середнього підприємництва.

Зазначимо, що законопроєкт №5371 було створено ще минулого року, 09.04.2021, і від того часу федерація профспілок застерігала про неприпустимість прийняття цього законопроєкту та загрозу порушення трудових прав працівників малого та середнього бізнесу. У тому числі, були проведені акції протесту проти аналогічних проєктів.

У своєму зверненні профспілки зазначають, що експерти у сфері трудового законодавства проаналізували положення законопроєкту № 5371, та визнають, що цей проєкт суперечить Конституції України, Конвенціям МОП, Директивам ЄС. Повідомляється, що реалізаія положень законопроєкту на практиці призведе до:

  • погіршення умов трудового договору для працівника;
  • нав’язування працівникам невигідних умов в індивідуальному трудовому договорі;
  • дискримінації працівників;
  • зменшення правозахисної ролі профспілок, як законних представників працівників;
  • дисбаланс інтересів сторін трудового договору;
  • потенційного диктату роботодавця щодо працівника.

Федерація профспілок застерігає, що окрім наведених наслідків для трудових прав працівника, прийняття цього проєкту також відчує на собі держава, зокрема через посилення протестних настроїв та дестабілізацію ситуації на трудовому ринку під час воєнного стану. 

Голова СПО об’єднань профспілок України також оприлюднив лист до президента, у якому інформує про негативні наслідки прийняття законопроєкту та зворотній бік “звільнення від зайвої бюрократії” у трудових відносинах.

Раніше ми інформували про ряд змін у трудовому законодавстві, що діють під час воєнного стану в Україні:

Актуальні новини для вас

Читайте також наступні матеріали:

  • Оновлено порядок №100, який використовується для розрахунку середньої заробітної плати. Що змінилось у порядку №100 під час воєнного стану, читайте тут. 
  • 15 травня було оновлено список територій ведення бойових дій та окупованих територій. Цей перелік використовується для нарахування виплат ВПО з 1 травня 2022. 
  • Прийнято законопроєкт №6173, який максимально наближає законодавство України щодо КЕП до законодавства ЄС. Що зміниться для користувачів КЕП, читайте за посиланням. 
  • Як заповнити та подати декларацію платника ЄП спецгрупи 2%? Розглядаємо тут. 
Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті