logo

Проєкт Е-Лікарняні стартує 1 жовтня — заява МОЗ

Поділитись

Основне, що потрібно знати роботодавцю на цю тему, шукайте у добірці матеріалу на нашому сайті

МОЗ повідомило про відтермінування переходу на електронні лікарняні з 1 вересня через брак технічних можливостей закладів та потребу часу на навчання для лікарів. Наразі у міністерстві готується наказ щодо перенесення дати остаточного переходу на електронні лікарняні. Попередньо цей перехід перенесений на 1 жовтня 2021.

Електронні листки непрацездатності вже вступили в дію та їх можна оформляти, проте до 1 жовтня медзаклади матимуть можливість видавати також і лікарняні у паперовому вигляді.

Нагадаємо основні моменти щодо запровадження електронних лікарняних та проведення їх на підприємстві у нашій добірці.

Наказ МОЗ від 01.06.2021 р. № 1066 встановив Порядок формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я. Організація ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього, відповідно до постанови Кабміну від 31 березня 2021 року № 323 передбачає поступове запровадження електронної форми листків непрацездатності, сформованих на підставі медичних висновків про тимчасову непрацездатність, починаючи з червня 2021.

? Рахуєте середню зарплату для лікарняних вручну? На допомогу бухгалтеру існує готове програмне рішення – спеціальний Модуль ВідЛік у програмах BAS. ДЕТАЛІ ТУТ.

Перехідний період

Для запровадження електронних лікарняних початково було передбачено перехідний період з 4 червня до 1 вересня 2021. Впродовж перехідного періоду медичні установи могли формувати паперові та електронні листки непрацездатності, залежно від технічних можливостей. Детальніше про це:

Пізніше було встановлено подовження дії паперових лікарняних для деяких типів непрацездатності. Зокрема, до 1 жовтня виплати допомоги по вагітності та пологах будуть відбуватися за паперовими лікарняними.

31 серпня МОЗ повідомила про перенесення переходу на електронні лікарняні на 1 жовтня.

Електронні лікарняні на підприємстві — що робити і на що звернути увагу

Як працювати з е-лікарняними і на що звернути увагу при їх проведенні на підприємстві:

Зауважте також, що е-лікарняні стають підставою для призначення допомоги після зміни статусу на “готово до сплати”, про що нещодавно зазначили фахівці ФСС. 

Нюанси застосування електронних лікарняних

Пропонуємо ознайомитися з добіркою матеріалів на цю тему:

 

Слідкуй за нами
Поділитись
Коментарі

Коментарів поки що немає...

Корисні статті